Eğitim, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Doğu Kampüsü (Isparta- Merkez) içinde, Ziraat Fakültesi ile ortak binada verilmektedir.

20 Temmuz 1982 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesine bağlı olarak kurulan fakültemiz, 5 Ocak 1985 tarihinde Eğirdir Su Ürünleri Yüksekokulu adıyla Isparta ilinden Eğirdir ilçesine taşınmıştır. 18 Haziran 1987 tarihinde ise doğrudan Akdeniz Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi olarak 13 Temmuz 1992 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesine; 18 Mayıs 2018 tarih ve 7141 sayılı kanun ile de Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlanmıştır. Eğitim öğretim faaliyetlerini Isparta merkez kampüste sürdürmektedir.


  Fakültemizde, öğrenim dili Türkçedir.

Fakültemizde Lisans eğitimi olarak, “Su Ürünleri Mühendisliği” tek bölüm olarak eğitim vermektedir. Bununla birlikte Lisansüstü eğitimde; Su ürünleri Temel Bilimleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi olmak üzere 3 anabilim dalı altında dersler verilmektedir.


 Fakültemizde, konularında deneyimli ve yetkin; 17 Profesör, 3 Doçent, 8 Dr. Öğr. Üyesi, 5 Araştırma Görevlisi ve 3 Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır.

“Su Ürünleri Mühendisi” adayı öğrencilerimiz; Limnoloji, Temel bilimler, Su kalitesi, Mikrobiyoloji, Balık Hastalıkları, Besleme ve Yem teknolojisi, Avcılık ve İşleme laboratuvarlarına ek olarak, fakültemizin akvaryum balıkları üretim-yetiştirme ünitesi ve alabalık üretim-yetiştirme tesisinde eğitimlerini uygulamalı olarak yapmaktadır. Bunun yanında ders kapsamında, çevredeki sulak (Göl ve Akarsu) ve denizel alanlara, balık çiftliklerine sık sık teknik geziler düzenlenerek, verilen eğitimin pekiştirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca, kariyer günleri ve mesleki çalıştay etkinlikleri düzenlenip, öğrencilerimizin sektör temsilcileri ile buluşması sağlanarak istihdam olanakları ve alanları tanıtılmaktadır.

 Fakültemizdeki Lisans öğrencileri 2. sınıftan itibaren, fakültedeki öğretim elamanı ya da üyeleri danışmanlığında “TÜBİTAK 2209 projeleri” vererek bilimsel çalışmalar yapabilmektedir.

Fakültemizde, verilen kontenjanlar dahilinde dönemlik ya da yıllık, part-time çalışma olanağı bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslararası değişim programlarıyla (Erasmus, Farabi, Mevlana), fakültemizin anlaşmalı olduğu ülke ve üniversitelerde eğitim alma olanakları bulunmaktadır.

Fakültemizde müfredat gereği, ilgili devlet kurumları ve özel sektörde 1 dönem (14 hafta) boyunca staj yapılmaktadır.

Su ürünleri Temel Bilimleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi anabilim dalında, 1985 yılından bu yana yüksek lisans ve doktora eğitimi bulunmaktadır.

Mezun olunduğunda alınan unvan “Su Ürünleri Mühendisi” dir. Fakültemiz, su ürünleri sektörünün gelişimine ve sorunlarının çözümüne aktif bir şekilde katkı sunabilecek, risk ve sorumluluk alabilecek, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen, yenilikçi, üretken, analiz ve sentez yapabilen “Su Ürünleri Mühendisleri” yetiştirmektir.

Devlet: Tarım ve Orman Bakanlığı (Su Ürünleri ve Balıkçılık Genel Müdürlüğü ve il-ilçe müdürlükleri, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri, Tagem), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu-TKDK, Kalkınma Ajansları, DSİ, Çevre Bakanlığı ve Sahil Güvenlik kurumlarında ilgili birimlerde görev yapma olanakları vardır.

Özel sektör: İçsularda ve denizlerde faaliyet gösteren su ürünleri üretim tesisleri (Alabalık, Sazan, Çipura, Orkinoz, Yılan balığı, Levrek balığı üretim-yetiştirme çiftlikleri, Akvaryum balıkları çiftlikleri, Midye, Kerevit üretim-yetiştirme çiftlikleri gibi), Deniz Akvaryumları ve Eğlence Merkezleri, Su ürünleri işleme ve paketleme tesisleri, Su kalitesi laboratuvarları, Dalış okulları, Çevre Koruma ve Denizcilikle ilgili STK’lar vb. alanlarda çalışma olanakları vardır.
Mezun “Su Ürünleri Mühendisleri”, kalite ve süreç kontrol, üretim, güvenlik, araştırma,   teknik destek satış ve pazarlama alanlarında teknik veya yönetici personel pozisyonunda bahsi geçen yerlerde çalışabilirler.