Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü tatlısu ve deniz balıkları, akvaryum balıkları ve kabuklu su ürünleri yetiştiriciliği konularında eğitim faaliyetleri ve araştırmalar yapmaktadır. Hastalıklar Anabilim Dalı'nda yetiştiriciliği yapılan yada doğal balık türlerinin bakteriyel, paraziter, fungal hastalıkların teşhisi, korunma önlemleri ve tedavisi konularında araştırmalar yapılmakta, bu araştırmalarda bakteriyolojik ve serolojik yöntemlerden yararlanılmakta ve elde edilen deneyimler öğrencilere aktarılarak mezuniyet sonrası balık çiftliklerinde çalışmaları halinde pratik bilgileri kazanmaları sağlanmaktadır. Bölümümüz, balık çiftliklerinden gönderilen hasta balıklarda teşhis ve tedavi, yem ve suların bakteriyolojik ve kimyasal analizleri, fizibilite raporu hazırlanması konularında hizmet vermektedir. Fakültemizde tatlısu balıkları konusunda hizmet veren kapalı bir üretim ünitesi ile yavru yetiştirme ve anaç stoklama amacıyla beton havuzlardan oluşan yetiştiricilik ünitesi bulunmaktadır. Ayrıca balık yetiştiriciliği ve balık hastalıkları konularında araştırma yaparak uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimiz için yüksek lisans programımız da bulunmaktadır. Bölümümüzde halen 9 Profesör, 1 Doçent, 2 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır | |
Su Ürünleri Yetiştiricilik Bölüm Başkanı | |
Prof. Dr. Seçil METİN | |
Su Ürünleri Yetiştiricilik Bölüm Başkan Yardımcısı | |
Prof. Dr. Behire Işıl DİDİNEN | |
Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı | |
Prof. Dr. Behire Işıl DİDİNEN | |
Yetiştiricilik Anabilim Dalı Başkanı | |
Prof. Dr. Nalan Özgür YİĞİT |