“VALUE-MAX, Gıda Değer Zinciri İnovasyonu Teknik Komite Toplantısı” 4 Mayıs 2023’te Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah DİLER ve Arş. Gör. Göknur SÜRENGİL’in katılımlarıyla, TÜBİTAK-Gebze Kampüsü TÜGİP Gıda İnovasyon Merkezinde gerçekleştirildi.
Moderatörlüğü Mahmut Kiper ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş tarafından yürütülen VALUE-MAX Teknik Komite Toplantısında, Gıda Değer Zinciri İnovasyonu ve değer zincirinde dönüşüme dayalı olarak iklim nötr gıda sistemleri, gıda kayıplarının azaltılması ve gıda yan ürünlerinin yeniden değerlendirilmesi odak alt temaları kapsamında öne çıkan çalışma konuları değerlendirildi ve katılımcıların önceliklendirdiği çalışma konularında ortaklaşa gerçekleştirilecek proje içerikleri geliştirildi.
VALUE-MAX odak alt temalarında öne çıkan çalışma konuları; Yeşil teknolojilerin kullanıldığı gıda işleme sistemleri geliştirilmesi, gıda işleme atıklarından biyoteknolojik yollarla katma değerli ürünler üretilmesi, gıda işleme atık sularının yenilikçi teknolojilerle değerlendirilmesi, atık çıktılarına ve değerlendirilmelerine ilişkin sektör bazlı veri tabanı oluşturulması, gıda işleme atıklarının değerlendirilmesi amacıyla sektör bazlı Ar-Ge kümelenme çalışmaları ve taze meyve/sebze arzında kayıpların azaltılması için işbirliği ağlarının ve iş modellerinin kurulması oldu.