TÜBİTAK MAM ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük tarım ve gıda inovasyon merkezine eğitim ve işbirlikleri gezisine Fakültemiz Arş. Gör. Göknur Sürengil "Kendisi Küçük Etkisi Büyük; Strarter Kültürler ile Balıkta Fermentasyon" projesiyle su ürünleri işleme alanında katılmaya hak kazanan tek proje olmuştur. TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde kurulan Gıda İnovasyon Platformu & Gıda İnovasyon Merkezi'nde gıda teknolojisi uzmanları tarafından Deniz Ürünleri İşleme Tesisi, Starter Kültür Tesisi, Hazır Yemek İşleme Tesisi, Minimal İşlenmiş Gıdalar Tesisi, Bitkisel Ekstraksiyon ve Çay İşleme Tesisi gibi 9 adet pilot işleme ve eğitim hatlarının gezisi yapılarak tüm gıda sektörü ileri teknoloji ekipmanları ve yapılan çalışmaları tanıtılmıştır. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim dalı olarak TÜGİP Türkiye Gıda İnovasyon Platformuna Asosiye üye olunmuştur.