Yayın Tarihi: 30.08.2023 22:46

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Su Ürünleri Mühendisliği Eğitimi “Geçmiş ve Geleceği” Çalıştayı” düzenlendi. ISUBÜ Ziraat Fakültesi Amfisinde 26 Kasım 2019 Salı günü gerçekleştirilen çalıştaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, Rektör Yardımcıları, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Özerdem MALTAŞ, Dekanlar, Akademisyenler, Özel Sektör temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Çalıştaya onur konukları olarak, Su Ürünleri Fakültelerinin kurucu Dekanları ve kurucu bölüm başkanları ile duayen isimler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından su ürünleri camiasina emeği geçen ve ebediyete intikal etmiş isimler anıldı. ISUBÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül KUBİLAY, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY açılış konuşmalarını yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından, emekli öğretim üyeleri ve su ürünleri fakülteleri kurucu Dekanlarından Prof. Dr. Metin TİMUR, Prof. Dr. Mehmet Salih ÇELİKKALE, Prof. Dr. Doğan ATAY, Prof. Dr. Atilla ALPAZ, Prof. Dr. Gülşen TİMUR, Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut ELP, ISUBÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah DİLER ve Kılıç Holding Didim Adaptasyon Tesisi İşletme Müdürü Su Ürünleri Mühendisi Cengiz ÖNDER’e katılımlarından dolayı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER tarafından plaketleri takdim edildi.

ISUBÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Öznur DİLER başkanlığında 1. oturum gerçekleşirken, Prof. Dr. Osman ÇETİNKAYA başkanlığında ise ikinci oturum yapıldı ve değerlendirme toplatısı ile son buldu. Çalıştay’da emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan ATAY tarafından hazırlanan "su ürünleri ve su dünyası" konularını içeren yağlı boya resim sergisi de çalıştay katılımcıları tarafından gezildi.