ISUBU Tarım Topluluğu tarafından düzenlenen “Olta Yapma Etkinliği”, öğrencilerin el becerilerini geliştirmelerine ve geleneksel balıkçılık yöntemlerini tanımalarına imkân sağlamıştır. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nin Su Ürünleri Avlama Bölümü Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen eğitimi, Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Habil Uğur KOCA vermiştir. Katılımcılar, balıkçılıkta kullanılan oltaların yapım aşamalarını uygulamalı olarak öğrenmiş; böylece hem teknik bilgi edinmiş hem de sürdürülebilir su ürünleri yönetimi konusunda farkındalık kazanmışlardır. Etkinliğin koordinasyonu, ISUBU Tarım Topluluğu Danışmanı ve Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Merve Mürüvvet DAĞ tarafından yürütülmüştür. Bu uygulamalı eğitim, öğrenciler arasında disiplinler arası etkileşimi güçlendirmiş ve sürdürülebilir balıkçılık anlayışının yaygınlaşmasına katkı sağlamıştır.

