Yayın Tarihi: 30.08.2023 22:46

6. Ulusal Alabalık Sempozyumu, 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinde başarı ile gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak Türkiye’de dağılım gösteren Alabalık türleri ile ilgili araştırmaların sunulduğu ve güncel bilgilerin paylaşılıp tartışıldığı bir platform oluştu. Sempozyumda, balıkçılık yönetimi, içsu, ekoloji, iklim değişikliği, biyoloji, su ürünleri yetiştiriciliği, sürdürülebilirlik analizleri, sosyo-ekonomi, balık hastalıkları ve işleme teknolojisi gibi konularda paylaşımlar gerçekleşmiştir.

 

Isparta Valisi Sayın Aydın BARUŞIsparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur BÜYÜKÇULCUIsparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ ATALAY, Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birlik Başkanı Mustafa AYDEMİR ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül KUBİLAY’ın açılış konuşmaları ile başlayan sempozyuma ülkemizin dört yanından gelen akademisyenler ve devlet görevlileri, su ürünleri alanında faaliyet gösteren iş insanları, su ürünleri birlik temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmalarının ardından Vali Baruş ve konuk protokol üyeleri sempozyuma katkı sunan işletme sahipleri ve akademik personele plaket takdim etti.

 

Davetli konuşmacıların, Alabalık ve Salmonidler ile ilgili bilgilendirici konuşmalarının ardından sempozyumda bildiriler sunuldu. Skretting firması pazarlama ve sürdürülebilirlik direktörü Mads MARTINSEN Norveç’ten çevrim içi olarak sempozyuma katılarak, “Global Atlantic salmon aquaculture: important experiences that change the direction of the sector” başlıklı konuşmasını tamamladıktan sonra, Dr. H. Hosseinzadeh SAHAFI, “Iranian trout aquaculture: present situation and future perspectives“ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Sayın Osman PARLAK, Türk Somonu ile ilgili geçmişten günümüze sektörün durumu, ihtiyaçları ve gelecekteki konumuna değinirken, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir KANYILMAZ ise “Türkiye'de alabalık üretimi ve geleceği” başlığında konuşmasını tamamlayarak sempozyuma değer katmıştır.

 

Davetli konuşmacıların katılımı sonrasında akademisyen ve araştırmacıların bildirilerini sunması ile devam eden sempozyum, ISUBÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER yönetiminde gerçekleşen panel ve kapanış konuşmaları sonrasında başarı ile tamamlanmıştır.

 

Üniversitemiz ve Fakültemiz tarafından düzenlenen sempozyuma desteklerini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza, paydaşlarımıza, akademik personelimize, sektör temsilcilerine ve katılımcılara teşekkür ederiz.